Noncommutative Algebra

Gigel Militaru: teaching, research & academic news

joburi pe europa.eu

Pentru prima data in istoria UB si FMI sunt anuntate 5 joburi vacante pe site-ul european al joburilor academice. E o directie spre care Ro se va indrepta fortati de normele europene si nu de … mult prea statuta balta academica autohtona. Sper ca nu va trece mult pana cind toate joburile din invatamintul superior din tara sa fie postate si acolo. Nu intimplator primele joburi din UB anuntate la concurs pe site-ul UE sunt postate din directia algebrelor Hopf: 3 joburi part-time (fiecare cu jumate de norma – maxim 4 ani de la absolvirea facultatii) vor fi finantate din proiectul de cercetare condus de dl. Sorin Dascalescu si 2 joburi full-time (unul cercetator CSIII – pana in 10 ani de la sustinerea tezei de doctorat – si unul de asistent de cercetare – maxim 4 ani de la absolvirea facultatii) vor fi finantate din grantul al carui director, evident ‘exceptional‘,  🙂 sunt.

Detalii despre joburi sunt la: http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jobDetails/33748463  si http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jobDetails/33748462 (cele doua joburi din grantul pe care il conduc) si  http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jobDetails/33748474 (joburi din grantul lui Sorin). Desigur aceste joburi sunt si pe adresa UB-ului (acolo gasiti si ce acte trebuie pentru incriere) la http://www.unibuc.ro/n/organizare/dirresumane/post-vaca/Personal_nedidactic.php

Partea nostima a afacerii: eu am postat aceste job-uri pe site-ul Euraxess (nu conducerea administrativa a UB desi era obligatia lor ca institutie sa o faca) si m-am chinuit, enervat si amuzat teribil in final pana am reusit sa o fac. E o chestie ce tine de importul romanesc al …. ‘formelor fara fond’. Ca directori de proiecte de cercetare suntem obligati prin contract sa postam joburile vacante si pe site-ul Euraxess ceea este excelent. Numai ca acolo ai camp obligatoriu de completare cum sa se inscrie candidatii la concurs: on-line sau pe mail. Astea erau singurele optiuni posibile si obligatorii cind anuntati postul la concurs. Dar legea romana a concursurilor nu poate permite inscrierea la concurs prin aceste doua metode!  😦  Ci prin depunera actelor la UB: in care diplomele trebuiesc recunoscute de minister (daca vine cineva din Africa, China sau Brazilia la concurs) iar tot diplomele trebuiesc legalizate dupa ce sunt recunoscute de minister! Ceea ce constitutie o birocratie inutila a legii romane care contravine UE. Probabil ca daca cineva din Germania vrea sa se inscrie la concurs nu va putea pentru ca lege romana il obliga la niste hirtii si parahirtii (inclusiv cazier de la politie :)). Asa ca la acele campuri obligatorii am dat adresele celor doi director de grant de e-mail (pentru ca UB-ul nu ofera posibilitate de incriere on-line la concurs pe site pentru ca se pare ca nu e nici legal) si daca ne scrie cineva ii indrumam la biroul resurse umane.

Reclame

octombrie 29, 2011 - Posted by | Uncategorized

4 comentarii »

 1. De ce a disparut articolul cu stirile academice?

  Comentariu de Andrei | noiembrie 25, 2011

 2. Pai nu e in tematica blogului – stirile sunt pe hotnews. 🙂

  Comentariu de gigelmilitaru | noiembrie 25, 2011

 3. Draga Gigel, stii ca si mine ca asta cu scosul posturilor din proiect la concurs e de forma, eu stiu ca la tine in proiect va fi contractat SB… deci fiecare director de proiect cam stie pe cine o sa ia in proiect… mie ca si director de proiect mi se pare o frectie, pentru ca pur si simplu trebuie sa pierzi timpul ca sa pui anuntul pe ancs.ro si euraxxes.ro… de exemplu ce faci daca cei care sunt in comisie sunt impotriva vointei tale desi tu ca director de proiect PLATESTI? si voteaza pentru altcineva decat ceea ce tu vrei? asta cu anuntatul are sens daca chiar nu stii pe cine sa iei si vrei sa faci publicitate postului… chestie care oricum o faceai si daca nu te obligau sa o faci…

  Comentariu de s | noiembrie 26, 2011

 4. 🙂 stiti mai bine ca mine. 🙂 O sa merg si eu luni sa vad cine s-a inscris. Daca s-a inscris un tip super tare din UE :):) pe net :):)

  Comentariu de gigelmilitaru | noiembrie 26, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: